23 rujna, 2008

U vrijeme berbe treba znati !

Evo da se ne zaboravi kako sam pisao o vinu :

31. Prosinac 2002.
VINO MORA BITI STARO A DJEVOJKA MLADA !
Umjereno pijenje vina može djelovati erotizirajuće, stimulirajuće i može ojačati. Svjetlo svijeća, tiha glazba i svjetlucavo vino u čaši - može li se ljepše i ugodnije napraviti uvod za večer u dvoje, za nježan i strastven sastanak dvoje zaljubljenih. Vino i ljubav su opjevani u tisuće pjesama. Gutljaj vina i već krv brže struji ! Nestaju ukočenost i napetost. Hrabrost jača !
Preporučene su sorte graševina, chardonnay, bijeli i crni pinot, merlot, cabernet souvignon i šampanjac - sa svima njima večer mora biti lijepa. Ako nije , SIGURNO NIJE kriva plemenita kapljica !

28. Prosinac 2002.
TKO PIJE VINO DUŽE I ZDRAVIJE ŽIVI !
Danci su dvanaest godina istraživali i dokazali: Ljudi koji nikada ne piju vino imaju kraći očekivani životni vijek od ljudi koji redovito popiju tri do pet čaša vina na tjedan. Djelovanje vina prestaje nakon 12 do 14 sati , zato vino morate piti svaki dan a ne jednom tjedno popiti četrnaest čaša.
Američki institut za istraživanje raka je dokazao: Pri umjerenom uživanju vina smanjuje se opasnost od oboljenja karcinoma debelog crijeva. Isto tako došli su do zaključka da se umjerenim pijenjem vina smanjuje postotak oboljelih od raka dojke.
Američki znanstvenik S. Cohen dokazao je u svojoj studiji da umjereno pijenje vina čak za 65% smanjuje opasnost od prehlada.
U jednoj studiji Svjetske zdravstvene organizacije WHO kaže da onaj tko redovito pije vino živi duže i zdravije.
Talijani su na uzorku od 58000 osoba starijih od 25 godina dokazali da od 16 provjeravanih bolesti čak u 10 osobe koje ne piju vino imaju poivećani rizik obolijevanja. Češće obolijevaju od šećerne bolesti, visokog krvnog tlaka i anemije, imaju više problema s krvnim žilama, srcem i bubrezima.

27. Prosinac 2002.
DOBRA VIJEST - DIJABETIČARI SMIJU UMJERENO PITI VI
Vino nipošto ne šteti ! Čaša do dvije vina dnevno povećava aktivnost inzulina, odnosno hormona koji upravlja razinom šećera u krvi. Vino je korisno, jer SNIŽAVA RAZINU ŠEĆERA U KRVI ! Dijabetičari bi trebali paziti da piju isključivo samo fermentirano suho bijelo ili crno vino koje sadrži manje od četiri grama šećera po litri.

Nema komentara: